Aranyasszonyok, a Női Teljesség Virága

Szakrális női életrend, Fényünnepeink, Boldogasszonyaink,

A szakrális öntudatra és női bölcsességre ébredés egyik legjobb alapja az évköri változási rend, azaz az ÉVKÖR megfigyelése és annak szakrális megélése, a természettel és világmindenséggel való együtt lélegzés és cselekvés.

Évkör jelentése…az élet ciklusai

Mikor az évkörön belül az élet ciklusait vizsgáljuk, az élet ciklusainak körforgását és az évszakok váltakozását:

tavasz új kezdetet, újjászületést, kísérletező kedvet, kíváncsiságot hoz.

nyár lelkesedést, kibontakozást, lendületet, szenvedélyt, tettre kész cselekvést hoz.

Az ősz bőséget, eredményeket, betakarítást, számvetést, mérlegelést hoz.

tél csendességet, megpihenést, elválást és elengedést, az új álmát hozza.

Férfiak és nők egyaránt élik ezeket a ciklusokat több szinten, csak a nőknek sokkal közvetlenebb kapcsolata van ezzel a testükön keresztül.  Az asszonyok magukban hordozzák a generációról-generációra átadott egyetemes  női bölcsességet, ősi tudást és erőt, mely globális szinten a Föld egészén jelen volt és jelen van ma is. Az Évköri változási rend jelen volt és van a Föld minden kultúrájában nekünk magyaroknak is megvan a saját évköri rendünk, melyben a 7 boldogasszony fogalma és jelentésköre külön kiemelendő fontossággal bír. Ezt az AranyAsszony tanításokban ismerjük meg, és az életköri női beavató minőségeiben tovább mélyítjük ismereteinket. Ahogy az emlékezetünkbe idézzük az ősi asszonyi tudást, visszatérünk a női erőnkbe, képessé válunk az élet minden területének harmonikus összerendezésére, de legfőképpen a kapcsolataink felemelésére, a szeretettel és Lélek-Jelen-Léttel való gyógyításra, az áldott erejű teremtésre, a kreatív alkotásra.

Az év egy-egy hónapja (valójában Holdhónapja) meghatározott jellemzőkkel, hagyományokkal, talizmánokkal és erőállatokkal jellemezhető. Mind a 12+1 évköri szelet saját istennői minőséggel bír, és egyben mind  12+1 női minőség bennünk élő női minőségeinket jelképezi.

Női minőségek: a négy alapvető női minőség

Leány, Szerető, Anya és Bölcs asszony

Erői szükségesek ahhoz, hogy nőként kiegyensúlyozottan tudjunk működni. Az ő együttműködésük valójában egy körtánc, ami kiegyensúlyozott női lelkivilágot eredményez.

A női minőség az élet elve:
A Nő Növekszik, Növel és Növeszt, Gyógyít, Gyarapít, Egybe Szeret és Felemel!

Az Évkör kereke, az Élet ciklusai minden rétegben működnek akkor is, ha éppen nem tudunk róluk. Egyszerűbb és harmonikusabb együtt haladni a ciklusokkal, mint küzdeni ellenük- ehhez persze fel kell ismerni őket, tudod kell, éppen hol tartasz, és arról is, hogy melyik “évszakban” mit érdemes csinálni, és mit felesleges.

Az évkör, a szakrális női életrend ismerete lehetőséget ad az ünnepek és jeles napok egyedi energiaáramlásába való bekapcsolódáshoz. Ismerete és gyakorlása megtisztítja környezeted, belső harmóniát, kiegyensúlyozott érzelmi és mentális állapotot, valamint valós, fókuszált teremtőerőt nyújt számodra.

 • Január 13: Papnő
 • Február 2: Új Kezdet Asszonya,
 • Március 21: Kikelet Asszonya, 
 • Április 8: Vizek Asszonya 
 • Május 1: SzerElem Asszonya,
 • Június: Tüzek Asszonya,
 • Július 2: Az Aratás Asszonya, 
 • Augusztus 2: A Méh Királynője,
 • Szeptember 21: A Bőség Asszonya,
 • Október 8: Magoknak Anyja 
 • November 1: Gyógyító Asszony-JavasAsszony 
 • December 8. ÉletAsszony

12 hónap * 12 női archetípus * Boldogasszonyaink * élő szakrális magyar hagyományunk kincsei * az évkör tanításaival * háttér és gyakorlat * női közösség * együtt az úton

Minden hónap során ismerkedünk, tanulunk

 • a női teljességtől az aranyasszonyig
 • női minőségeinkről
 • női erőforrásainkról
 • hagyományainkról
 • női egészségünkről
 • női életvezetésünkről
 • női életrendünkről
 • ciklusokainkról és tanításaikról
 • női és férfi szerepekről


Aranyasszony Évkör csoport

NŐI MINŐSÉGEK,

NŐI TELJESSÉG,

SZAKRÁLIS NŐISÉG,

NŐI ÉLETLVEZETÉS,

NŐI ÉLETREND,

NŐI ÉLETELVEK,

NŐI CIKLUSOSSÁG,

ÉLŐ HAGYOMÁNY AZ  ÉVKÖRI TANÍTÁSOK MENTÉN

Az AranyAsszony Évköre 12 + 1 hónapon át mutatja be a női teljesség szakrális útját. Minden egyes hónap során kapcsolódunk az adott évkörrel és a hozzá kapcsolódó női  minőséggel, női archetípusokkal, szakrális nőiség tanításaival. Mindezek kapcsán leírás, előadás hanganyag és meditáció felvételek, belső gyakorlatok és kapcsolódó rituálék segítenek a valódi, belső átélésben. Az egyes hónapok anyagába minden esetben bele tartoznak a kapcsolódó hagyományaink, jeles napjaink leírásai, az adott BoldogAsszonyunk története is.

A tanultak beépíthetők az élettér rendezésébe, az otthon terének szakrális újrarendezésébe, az élet rendjébe, hozzájárulnak az évkör és a szakrális ünnepek mélyebb megértéséhez, átéléséhez. Feltérképezzük a női személyiségtípusaitokat, a női erőforrásaitokat és elkezdjük átírni az egyéni, majd családi és közben a kollektív nőiség történetét is.

A NŐ tudás őrző, de ehhez a nőnek fel kell ébrednie.

Fel kell ébrednie a több évezredes álomból, mely sokszor rémálommal volt egyenlő. S nem a bosszú vagy neheztelés ideje jött el, hanem a megbocsátással teljes, szeretettel teli továbblépésé. A valódi női bölcsességgel teli erő születik bennünk újjá a Földön. 

Ebben segít az AranyAsszony Iskola.

Olvass tovább AranyAsszony évköréről, az Iskola első évfolyami programja kapcsán>>>

Szólj hozzá!