Aranyasszonyok, a Teremtő Női Energiaminőségek

Kik voltak?

Mivel foglalkoztak?

Az „arany” szó valódi jelentése : ÖRÖK (az öröklétből való).

Mivel az Örök Lét Világából való, – szent.

Arany-kor, arany-ember, arany-Atya, arany-Asszony…..

Tulajdonképpen a magasabb Világ MINŐSÉGE.

Népünk, Nemzetünk legmagasabb megbecsülésével övezte Őket minden koron! Teljes jogú Szakrális Vezető-k voltak a férfiak mellett vagy azok távollétében. Jó szervezőkészségükkel és megfontolt, szívből jövő BÖLCSESSÉGÜKKEL, hosszú távú gondolkodásmódjukkal HARMONIZÁLT ERŐT, biztos alapokat adtak a teljes közösségnek. Az aranyasszonyok veleszületett képessége a gyógyítás. 

Ez azt jelenti, hogy nem csak a gyógynövényeket és az alkalmazásukat ismerték, hanem érezték a betegséget is, és bölcsességükből, hatalmas Tapasztalatukból kifolyólag olyan szellemi csatornák nyíltak meg számukra, ami által átlátták a betegségek közvetlen testi-lelki okait, és azt is, hogy milyen módszerrel lehet a leginkább meggyógyítani ezeket. Látták a lelket, hiszen tudták, hogy a betegségek elsősorban a lélek figyelmeztetései, üzenetei a személyiség felé.

A 24 Hun Törzsszövetség születésének idején (Kr.e. 4040) létrehívták az Aranyasszonyok rendszerét.

A mindenkori Aranyasszony feladata volt a Hunok társadalmi rendszerének legbékésebb és legélhetőbb módjának biztosítása, mely így kiterjedt az egészség, a természet, a gazdaság, a család, a nevelés területének felügyeletére. Az Aranyasszonyok a legjobb, legrátermettebb beavatott asszonyokból lettek kiválasztva (kiválasztott), így azok a legtöbb esetben rimalányokból, rimaszécsekből kerültek ki. Az aranyasszonyok a magyar ősi hitvilágban a női teremtő és gyógyító princípiumot képviselték, a gyógyítás mellett akár uralkodói, hadvezéri feladatokat is elláthattak. Természet feletti erők birtokában gyógyítottak. Régen az asszonyok irányítottak, őket hívták aranyasszonyoknak, akik generációról – generációra egymásnak adták át a tudást.

Rimalányok: Rimalánynak lenni az évezredek során nem kevesebbet jelentett, mint egy elkötelezettség a Hun nemzetnek, de elsősorban a saját törzsének. A beavatott, kiképzett rimalányok feladata volt több ezer éven keresztül a Hun hagyományok, szokások, természeti ismeretek, hit és erkölcs továbbadása az utódoknak, biztosították továbbá a Hun törzsek megmaradását, növekedését. Biztosítva volt az utódok szellemi és fizikai jó állapota, mely biztos múltú alapokon állva nyugodt és békés jövőt garantálhatott…..

A Rima az ÁLDOTT NŐ.

Lehetnek ma is Aranyasszonyok?

Függetlenül attól, hogy az olvasók elfogadod-e az Arvisurát, mint hiteles forrást, vagy nem, az bizonyosan elmondható, érezhető, hogy az asszonyokban, a nőkben a mai napig benne rejlik az eszencia, a lényegi rész, amely őket bármikor aranyasszonnyá teheti.  Ehhez azonban fontos felismerni a női és férfi szerepek különbözőségét, fontos lenne megtalálni az egészséges egyensúlyt a női harciasság, küzdelem és a befogadó, feminin minőség között.  A nemi identitás kiművelése, fejlesztése a nők esetében azt jeleni, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek a női szerepükben, a férfiaknak pedig azt, hogy a nőket jobban megérthessék, s hogy tudomást vegyenek saját érzelmeikről. 

Hiszen a 21. századra nyilvánvalóvá váltak olyan változások, mint a tradicionális családmodell átalakulása, a bizonytalanságok, melyek hosszú távon párkapcsolati zavarokat és más jellegű problémákat is okozhatnak, gondolva akár csak a nőgyógyászati megbetegedésekre.  A testünk és a lelkünk szoros egységet alkot, hat egymásra. A teremtésnek, mint spirituális fogalomnak, mint isteni kiváltságnak a gyakorlatban történő legcsodálatosabb megnyilvánulása a gyermekáldás gyermekszülés, ami a nőnek adatott meg ezen a földön. Hogy ezt a kiváltságot megkapta, ezzel megkapott hozzá egy sor más adományt is: az intuíciót, a felelősségvállalás igazságát, az érzések kifejezését, a gondoskodást, a szépséget, a lágyságot, puhaságot. A fejlődni akarás nélkül, hiszen addig ezek az adományok csak szunnyadó eszenciák a lélekben, várva, hogy mikor jön el az ő idejük. 

Mindezen teendők, tudatra-ébresztő munka egyik legjobb alapja az ún. évköri változási rend, azaz az ÉVKÖR megfigyelése és annak szakrális megélésének segítése. Ezért az AranyAsszony Iskolában az első évben az AranyAsszony kozmológiáját tanítjuk, s vele annak földi leképeződési formáját az Aranyasszony Évkörét. Az Évkör 12+1 osztatú, melynek szimbóluma a Női Teljesség 12 szirmú virága. Megjegyzem a szív csakra indiai ábrázolása is 12 szirmú virág. Ezzel is beszélve hozzánk: a szeretet és a világ-szer-elem az alapja mindennek.

Az Aranyasszony IstenAnya égi minőségét valósítja meg földi kelyhében, lelke templomában a testében.  Lényében megtestesíti a legfőbb női életelvet és terjeszti ki a környezetében. Az Aranyasszony minőséga földi síkon megélhető legmagasabb szintű női teljességet jelképezi. A női teljesség virága minden nő méhéből virágzik ki, táptalaja a FöldAnya, s a női őserő – a földön valaha élt nők, asszonyok egyetemes tudása, az örök női bölcsesség. 

Az Aranyasszony minőség egyszerre a legmagasztosabb női idea és az az érdemes cél, amelyet megvalósítani nőként születtünk.

A NŐ tudás őrző, de ehhez a nőnek fel kell ébrednie.

Fel kell ébrednie a több évezredes álomból, mely sokszor rémálommal volt egyenlő. S nem a bosszú vagy neheztelés ideje jött el, hanem a megbocsátással teljes, szeretettel teli továbblépésé. A valódi női bölcsességgel teli erő születik bennünk újjá a Földön. 

Ebben segít az AranyAsszony Iskola.

Olvass tovább az első évfolyamról, ami az AranyAsszony évkörével indul 2022. novemberében>>>

Szólj hozzá!